Reference

O podjetju:

Pokalshop je največja spletna trgovina s pokali in medaljami v Švici. Z nami so začeli sodelovati leta 2016 in skupaj smo dosegli nekaj izjemnih rezultatov.

So tipičen primer, kako lahko nova spletna trgovina z dobro vodenimi PPC kampanjami doseže visoko stopnjo konverzij.

 

Ideja:

Adwords oglaševanje v nemškem in francoskem jeziku v Švici.

 

Kaj smo naredili:

Preverili smo njihove oglaševalske akcije, ključne besede in oglase, ter jih optimizirali, oziroma popolnoma opustili dele kampanj, ki niso prinašali željenih rezultatov.

 

Rezultati:

Od začetka sodelovanja z nami je podjetju uspelo skoraj potrojiti svoje prihodke. Njihovi stroški oglaševanja so padli s 17% prihodkov na manj kot 10%. Z izboljšanjem spletne strani in povečanjem izbora izdelkov pa smo dosegli tudi veliko višje stopnje konverzij.

Eurosender logo small

O podjetju:

Eurosender d.o.o. je vodilna digitalna platforma za rezervacije logističnih storitev v Evropi.

Ideja:

Podjetje je že prej sodelovalo z različnimi agencijami, a z njimi niso dosegli želenih rezultatov. V začetku so želeli oglaševati z manjšim vložkom, ki bi se v primeru dobrih rezultatov stalno povečeval.

Kaj smo naredili:

Podrobno smo analizirali konkurenco ter iskali prave ključne besede, kjer bi lahko dosegli višje stopnje konverzij. Z dodajanje negativnih ključnih besed in stalno optimizacijo, smo dobili donosne oglaševalske kampanje v relativno kratkem času.

Rezultati:

Zaradi zelo konkurenčnega trga in visokih stroškov klika smo se morali močno truditi, da smo našli pravo kombinacijo ključnih besed. Ko smo ugotovili, kaj deluje na enem trgu, smo strategijo razširili na različne države. Prodaja se je začela povečevati po 3 mesecih je podjetje že ustvarjalo dobiček z naslova adwords oglasov.  Prav tako podjetje dobiva preko 85% novih strank iz adwords oglaševanja, kar je nadpovprečno visok odstotek v primerjavi z ostalimi oglaševalskimi kanali.

www.šivalna-tehnika.si logotip slo

O podjetju:

Šivalna Tehnika je največji prodajalec šivalnih strojev in rešitev za šivanje v Sloveniji. Njihova vizija je postati največji preprodajalec šivalnih strojev v jadranski regiji.

Ideja:

Njihov cilj je biti na prvem mestu v splošnih ključnih besedah, ter biti na konkurenčnih položajih pri najbolj dobičkonosnih ključnih besedah.

Kaj smo naredili:

Ustvarili smo zelo kompleksno iskalno akcijo, ki kupca na podlagi njegovega iskanja pripelje na točno določeno podstran. Nenehno smo izboljševali ključne besede, dodali negativne in s tem naredili zelo donosno kampanjo s sorazmerno majhnim dnevnim proračunom.

Rezultati:

Podjetje je z nami začelo sodelovati maja 2017. V drugem mesecu sodelovanja z nami, so dosegli rekordno prodajo. Na podlagi meritev konverzij v analitiki, trenutno dosegajo 100% višjipromet v primerjavi s prejšnjim obdobjem.

O podjetju:

Nametag je eden večjih proizvajalcev imenskih tablic, ter priponk v ZDA. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1995 in že od začetka stalno povečuje prihodke.

 

Ideja:

Razširiti, ter izboljšati AdWords oglaševanje, ter s tem poskrbeti za rast prihodkov, ter pridobivanje novih strank.

 

Kaj smo naredili:

Podjetje je že pred sodelovanjem z nami imelo postavljene oglaševalske kampanje, ki so jih vodili sami. Zaradi pomanjkanja časa, ter izkušenj, so se odločili vodenje zaupati nam.

Cilj je bil jasen: povečati prodajo, zmanjšati vložek na konverzijo v okviru obstoječega dnevnega proračuna. Z optimizacijo ključnih besed, ter shopping kampanje smo izključili dele, ki niso prinašali dovolj dobrih rezultatov. Z dodajanjem negativnih besed smo dosegli boljše iskalne izraze, ter znižali skupne stroške.

 

Rezultati:

Že v drugem mesecu po začetku optimizacije, se je odstotek konverzij zvišal za 70%. Podjetje je imelo v Januarju 2018 najvišjo prodajo odkar opravljajo meritve konverzij, stroški na konverzijo pa so se več kot prepolovili.

 

Nametag je odličen primer, kako lahko tudi uveljavljeno podjetje, ki že dolgo oglašuje v programu AdWords izkoristi dobro delo agencije, ter ob relativno majhnih stroških dokaj hitro doseže povečanje prodaje.